نقد و بررسی ایران خودرو پژو پارس

ساخت وبلاگ
پژو پارس علاوه بر بهره مندی از امکانات فراوان، از کیفیت بالایی – چه در بخش قطعات و چه در بخش ساخت و مونتاژ – برخوردار است. این موارد همراه با قیمت رقابتی آن، پژو پارس را مقرون به صرفه ترین و پر فروش ترین خودرو لوکس ایران مبدل ساخته است.
پژو پارس به موتور 8.1 لیتری با قدرت 97 اسب بخار مجهز است که در عین آلایندگی کم و مصرف سوخت پایین، به راحتی می تواند این خودرو را به سرعت های بالا رسانده و در هنگام سبقت، شتاب گیری قابل توجهی را برای این خودرو فراهم کند.
پژو 405 بعد از مدتي توليد در ايران فيس ليفت و در سال 1379 پژو پرشيا توليد شد. اين خودرو بعدها به دليل مشكلات مالكيت معنوي به پژو پارس تغيير نام داد. موتور پژو پارس معمولي همان Xu7jp پژو - سيتروئن است كه در اروپا با نام LFZ و در ايران L3 شناخته مي شود.
L3 يك موتور چهار سيلندر 8.1 ليتري خطي است كه با تنفس طبيعي و سوخت رساني تزريقي كار مي كند. حداكثر قدرت اين موتور 100 اسب بخار است.
پژو پارس 16 سوپاپ
اين نمونه مانند پارس ELX مجهز و آراسته نيست، تنها تفاوت آن با مدل معمولي موتور آن است كه داراي 16 سوپاپ است و ترمز هاي آن در عقب نيز ديسكي است. در اين مدل ABS حتي به صورت سفارشي هم توسط ايران خودرو قابل نصب نيست. توليد اين مدل تنها در سال 1382 صورت پذيرفت و خيلي زود جاي خود را به ELX داد.
اين خودرو به واسطه وزن كمتري نسبت به زانتيا از شتاب بهتري برخوردار است و به دليل سادگي قطعات استهلاك كمتري دارد. پارس 16 سوپاپ هيچ تفاوت ظاهري با پارس معمولي ندارد تنها در صورتي كه از پشت و زاويه كمي پايين تر به قسمت داخلي چرخ هاي عقب آن نگاه كنيد با كمي دقت مي توانيد شيلنگ ترمز، هيدروليك هر طرف كه به صورت خميده و آويزان از اكسل به سمت قسمت زيرين پيستون ترمز ديسكي همان طرف رفته را مشاهده كنيد.
اما در خودرو پارس معمولي به جاي اين شيلنگ يك لوله نازك به طور مستقيم از بالا وارد محفظه ترمز كاسه اي مي شود. اين سريع ترين و مطمئن ترين روش براي تفكيك پارس 16 سوپاپ از معمولي بدون باز كردن درب موتور است.
پارس ELX
در مقايسه با پارس امكانات اضافي پژو پارس ELX شامل صفحه ادوات هوشمند با امكانات مختلف از جمله سنجش مصرف سوخت لحظه اي و كلي، تلتكس فارسي چند منظوره، دزدگير، حسگرهاي كمك به پارك، صندلي هاي برقي اسپرت ريكارو، گرمكن و سردكن صندلي، داشبورد طرح چوب، آفتابگير چراغدار سرنشين، ABS ،EBD و رينگ هاي آلومينيومي است. پارس ELX در ابتداي توليد با نام Exec كه مختصر Executive به معني خودرو در ايران است به بازار عرضه شد اما به سرعت به ELX تغيير نام داد.
پيشرانه 16 سوپاپ ELX همان XU 7JP4 پژو سيتروئن است كه در ايران با نام L4 شناخته مي شود. L4 پيشرانه چهار سيلندر خطي به حجم 8.1 ليتر با تنفس طبيعي، سوخت رساني تزريقي چند نقطه و 16 سوپاپ است و 110 اسب بخار قدرت دارد. اين موتور توسط شركت پژو - سيتروئن در اروپا بر روي پژو 406 و زانتيا SLX و سيتروئن سارا وي تي اس نصب شده بود.
پژو پارس ELX نيز خود شاهكاري محسوب مي شود. اين خودرو به رغم قويتر شدن موتور، در گيربكس تغييري نكرده است. به همين دليل در سرعت هاي بالا صداي گيربكس در كابين مي پيچد. البته اين صدا ناهنجار است و دليل اين موضوع همخواني نداشتن موتور و گيربكس است.
پژو پارس سال
بر روی این خودرو همان موتور 1.8 لیتری قدیمی که سمند و پژو 405 هم از آن رنج می‌برند نصب شده است که توانی برابر با 96 اسب بخار را تولید می‌کند.
طراحی داشبورد و کنسول وسط همان پرشیا معمولی است اما این بار با تریم بژ تزئین شده است و به نوعی داخل بژ رنگ خودرو زیبایی خاصی به آن بخشیده و از آن رنگ خاکستری کسل‌ کننده به رنگ کرم روح بخش و زنده تغییر یافته است.
طرح فرمان خودرو عوض شده و در آن امکان جای گذاری ایربگ برای راننده نیز تعبیه شده است و با کمک سنسورهای تشخیص موانع عقب که بر روی سپر عقب نصب شده‌اند، ایمنی خودرو را افزایش داده‌اند.
شاید یکی از بهترین تغییرات تغییر محل کلیدهای شیشه‌ های عقب باشد. در مدل‌ های گذشته هم کنترل سرنشینان عقب و هم کنترل شیشه‌ های عقب برای راننده از روی کنسول وسط امکان‌ پذیر بود که این طراحی هوشمندانه بسی جای سوال داشت؟! اما در مدل سال، شیشه بالابر درب‌ های عقب رو به روی درب نصب شده و برای راننده نیز یک پنل کنترلی برای تمامی شیشه‌ ها و امکان تنظیم آینه‌ ها تعبیه شده است.
همچنین در مدل سفارشی خودرو ی پرشیا سال، شما از امکاناتی نظیر یخچال در کنسول عقب، بلوتوث، شیشه بالابر اتوماتیک و دوربین دید عقب بهره‌مند می‌شوید.
بعد از تمام این زیبایی‌ ها و تغییرات مثبت، بعضی موارد همچنان جای سوالات شگفت‌ انگیز را باز می گذارد؟!! در کنسول وسط با توجه به تغییر محل کلیدها هنوز هم می‌توان جای کلیدهای قبلی را مشاهده کرد که تنها با گذاشتن یک درپوش پر شده است و این سوال را تداعی می کند که آیا طراحان خواسته‌اند ما از گذشته خودرو هم با خبر باشیم؟ یا تغییرات را با مدل معمول هر بار در خودرو ملاحظه کنیم؟ دیگر موردی که بیش از مورد یک مشکل بیان می‌شود، مشکل سیستم تعویض دنده می‌باشد، دنده خودرو به حدی سفت می‌باشد که در بعضی مواقع دنده 1 را نمی‌توان جا زد و به ناچار با دنده 2 حرکت را آغاز می‌کردیم و در پی رفع این مشکل تمام به اتفاق تعمیرکاران موضوع را گذرا می‌نامند. با تمام این اوصاف خودرو‌ ی پارس سال نسبت به مدل معمول و دیگر مدل‌ های تولیدی نظیر 405 و سمند اوضاع بهتری دارد و در رتبه بندی جایگاه بهتری را بدست آورده که آن را مدیون بهبود اوضاع ایمنی و تزئینات داخلی خود می‌داند..
یکی از مهم ترین نقص هایی که خودرو پژو پارس دارد و می تواند راننده را مورد خطر جانی نیز قرار دهد، در صورت تصادف احتمال این که میل فرمان و پدال ها به داخل اتاق خودرو وارد شود و به سرنشین آسیب برساند بسیار بالاست.
ابوالفضل قاسمی...
ما را در سایت ابوالفضل قاسمی دنبال می کنید

برچسب : مشخصات پژوپارس,پژو,پارس,پارس سال, نویسنده : ابوالفضل قاسمی abolfazlghasemi بازدید : 323 تاريخ : دوشنبه 25 خرداد 1394 ساعت: 1:37